Известие

Collapse
No announcement yet.

2-рата скорост ми стърже!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2-рата скорост ми стърже!?

Искам да разбера защо когато превкючвам от 1-ва на 2-ра скорост ми престъргва почти винаги лоста и даже по някога излиза и не може да потегли колата?Този проблем се проявява само на 2-рата скорост на никоя друга.Не знам и искам да разбера от какво е?Колата ми е 155-ка 95 година.Благодаря ви предварително!

само 1-2 ли стърже или и при понижаване (примерно 5-2)?
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Обичайния проблем

СинхрониЗатор

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        само 1-2 ли стърже или и при понижаване (примерно 5-2)?
        A при понижаване какво става??Пак синхронизатори?Щото на мен ми е така,особено като е студена :P
        '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

...
          Last edited by pooh; d.m.y г., 13:00.

Comment

е да не забравяме и системата от щанги която свързва ск лост и ск кутия. има доста гумени пръстенчета и ... връзки !?!?!?!
            Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

е да не забравяме и системата от щанги която свързва ск лост и ск кутия.
              Тези щанги на каква цена са? При мен има голям луфт от тях и по точно от тези ябълководни болтове, а те вървят с щангите... В e-per май бяха по 35евро, но реално по магазините не знам. Засега не ми създава проблеми, но ме дразни малко
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

...
                Last edited by pooh; d.m.y г., 13:00.

Comment

.

Първоначално публикувано от pooh
                  когато проблема е само с една скорост, обикновено е синхронизатор. когато има проблем с 1-ва и 2-ра или 3 и 4-та, е вилката която ги сменя - износва се. и в двата случая се отваря скоростната кутия. Парите за чатите (било то за синхронизатор или вилка) са към 20лв, но работата е към 100-200лв. зависи от сервиза.
                  мого првилно.имах сащия проблем с 2-ра скорост ,не влиза или влиза трудно.:ВИЛКАТА НА МУФАТА която сменя скоростите.появява се при изпалнения и барзо превклиу4ване.

Comment

Re: .

Първоначално публикувано от arieca155
                    Първоначално публикувано от pooh
                    когато проблема е само с една скорост, обикновено е синхронизатор. когато има проблем с 1-ва и 2-ра или 3 и 4-та, е вилката която ги сменя - износва се. и в двата случая се отваря скоростната кутия. Парите за чатите (било то за синхронизатор или вилка) са към 20лв, но работата е към 100-200лв. зависи от сервиза.
                    мого првилно.имах сащия проблем с 2-ра скорост ,не влиза или влиза трудно.:ВИЛКАТА НА МУФАТА която сменя скоростите.появява се при изпалнения и барзо превклиу4ване.
                    Появява се и когато си държиш ръката на скоростния лост постоянно
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                    X